BIZNESHANDELSprzedaż lodów przez cały rok? Sprawdź, jak serwować lody, by zamienić biznes...

Sprzedaż lodów przez cały rok? Sprawdź, jak serwować lody, by zamienić biznes sezonowy w całoroczny

Sprzedaż lodów przez cały rok? Sprawdź, jak serwować lody, by zamienić biznes sezonowy w całoroczny

Niektórzy twierdzą, że sprzedaż lodów jest opłacalna tylko latem, a lodziarnia to typowy biznes sezonowy. A wystarczy wprowadzenie kilku łatwych rozwiązań, by móc się cieszyć wysokimi dochodami lodziarni przez cały rok. Producent lodów Lykke oferuje szereg produktów, dzięki którym w prosty sposób poszerzysz menu i skutecznie rozwiniesz biznes.

Lody tradycyjne – produkt sezonowy?

Kiedy trwa lato i żar leje się z nieba, na deser najchętniej wybieramy lody – lody rzemieślnicze, lody kręcone, sorbety i lody do picia w postaci granity. A po co sięgamy, kiedy na zewnątrz robi się chłodno? Czy lody odchodzą w zapomnienie? Podane w nowej formie lody mogą być świetną propozycją także na chłodny dzień. Sprawdź zatem, jak serwować lody poza sezonem?

Desery na bazie lodów

Maszyna i proszek do lodów w jakości premium pozwalają na szybkie przygotowanie lodów – wystarczy zmieszać proszek z wodą, umieścić w maszynie, zmrozić i serwować. Jak? Tradycyjnie w wafelku lub kubeczku lub w coraz popularniejszej formie: jako nadzienie francuskiego crossainta lub jako gelato panini, czyli lody w… bułeczce!

Lodoburgery smakują cały rok

Zdobywające popularność gelato panini to lody serwowane w ciepłej bułeczce. Do ich przygotowania wystarczy niewielkie urządzenie – dzięki niemu podczas podgrzewania bułki lody nie topią się, a pieczywo zyskuje delikatną chrupkość. Burgera z lodami można przygotować z różnymi dodatkami – sosami, bitą śmietaną, piankami marshmallows, ciastkami itp. Dzięki temu na bazie jednego pomysłu można stworzyć atrakcyjną ofertę lokalu, do którego z pewnością ustawiać się będą kolejki. Nawet w zimowe dni.

Mieszanka do lodów, z której zrobisz sycące szejki

Lody z maszyny możesz także z powodzeniem wykorzystać do przygotowania napojów mlecznych typu shake. Mieszanka do lodów LYKKE wyróżnia się jakością – dzięki odpowiednio dobranym składnikom lody mają głęboki smak i kremową konsystencję, dzięki czemu mogą być wykorzystane do przygotowania różnych rodzajów i smaków shake’ów.

deser lodowy

Lody jako doskonały dodatek

Lody stanowią także świetne uzupełnienie deseru. Ciepła szarlotka z lodami waniliowymi lub kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną to pozycje w menu, które cieszą się popularnością niezależnie od pory roku. Otwierając własną lodziarnię warto przemyśleć kwestię inwestycji w ekspres do kawy, mały piec do wypieku ciasta czy… gofrownicę.

Gofry – sposób na biznes całoroczny

Gofry to deser, po który nie tylko chętnie sięgamy przez cały rok, ale który jest niezwykle prosty (i niedrogi!) w przygotowaniu. Wystarczy gofrownica i gotowa mieszanka do gofrów. Dzięki gotowemu rozwiązaniu możesz szybko przygotować idealne gofry z różnymi dodatkami – także lodami. Świetną wariacją na temat gofrów z lodami są gofry bąbelkowe, w których z powodzeniem zaserwujesz lody z owocami, orzechami, polewą czy posypką.

Apetyt na pyszne lody

Niezależnie od tego, czy zamierzasz serwować lody jako samodzielny deser, dodatek czy lodoburgera, zawsze stawiaj na najwyższą jakość lodów i na ich naturalne składniki. Proszek do lodów oparty o pełne mleko, naturalny sok z owoców czy prawdziwe kakao to gwarancja smacznych lodów – takich, na które ma się smaka zawsze, niezależnie od pory roku czy pogody. Wybierając lody do swojej lodziarni wybierz producenta lodów, który oferuje także proszek do przygotowania gofrów – dzięki temu w jednym miejscu zamówisz potrzebne mieszanki do przygotowania pysznych deserów.

- Reklama -Osteopatia Kraków

POLECAMY

lekarz medycyna technologia

Polski rynek ochrony zdrowia na fali wzrostu – EY prognozuje roczny wzrost o 11%...

0
Z analizy firmy EY wynika, że polski rynek świadczenia usług z zakresu opieki zdrowotnej będzie do 2028 roku rósł w tempie - 11 proc. rocznie. Rozwój stymuluje rosnące finansowanie publiczne i prywatne, które jest...
Exit mobile version