FIRMYElżbieta Kantowicz nową prezes zarządu Impel Catering

Elżbieta Kantowicz nową prezes zarządu Impel Catering

Elżbieta Kantowicz nową prezes zarządu Impel Catering

10 lutego br. Elżbieta Kantowicz objęła stanowisko prezesa zarządu Spółki Impel Catering, działającej w obszarze żywienia zbiorowego w placówkach medycznych. Nowa Prezes będzie łączyć obowiązki z  dotychczas pełnioną funkcją dyrektora handlowego Impel Catering.

Elżbieta Kantowicz jest związana z rynkiem HoReCa od 16 lat. Swoje doświadczenie budowała w dziale sprzedaży Impel Catering współpracując z klientami z wielu branż. Specjalizuje się przede wszystkim w obszarze współpracy ze szpitalami, a w szczególności outsourcingu usług żywienia pacjentów. Pełniła między innymi funkcję dyrektora ds. sprzedaży, a ostatnio dyrektora handlowego Grupy Produktowej Catering, w skład której wchodzą spółki zależne od Impel. Będzie łączyć obowiązki prezesa zarządu spółki Impel Catering z ostatnio zajmowanym stanowiskiem.

Doświadczenie i wiedza w zakresie prawa zamówień publicznych oraz w obszarze żywienia zbiorowego, które Elżbieta Kantowicz zdobyła w wieloletniej współpracy z placówkami medycznymi, zaowocowały tym, że została jedną ze współtwórczyń innowacyjnego systemu IMFOOD, stanowiącego odpowiedź na wciąż niezadawalającą jakość żywienia w polskich szpitalach. Impel Catering opracował ten nowy standard żywienia we współpracy z kadrą naukową Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, w oparciu o zalecenia Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH. Dzięki nowatorskiemu spojrzeniu na usługę żywienia i założeniu, że najwyższym priorytetem jest zdrowie pacjenta, posiłki IMFOOD wspierają chorych w procesie terapeutycznym.

 – Nominacja na stanowisko prezesa zarządu jest dla mnie ogromnym wyróżnieniem. Funkcjonuję od lat w strukturach spółki Impel Catering i jestem dumna z naszych osiągnięć. Firma działa w bardzo trudnych warunkach nieuregulowanego rynku żywienia zbiorowego w szpitalach, a mimo to stworzyliśmy rozwiązanie nie tylko zapewniające wysoki standard żywienia, ale także mogące przynieść szpitalowi szereg oszczędności i usprawnień administracyjnych. W nadchodzącym okresie wśród moich priorytetów znajdzie się z pewnością budowanie rynku dla systemu IMFOOD oraz wspieranie działań zmierzających do pozytywnych zmian w żywieniu pacjentów w Polsce – powiedziała Elżbieta Kantowicz.

Poza strukturami spółki Impel Catering Elżbieta Kantowicz pełni funkcję prezesa Kujawsko-Pomorskiego Oddziału Federacji Przedsiębiorców Polskich, reprezentując kluczowe interesy gospodarcze i społeczne lokalnych pracodawców i pracowników. Jest także wiceprzewodniczącą Kujawsko-Pomorskiej Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego, gdzie aktywnie uczestniczy w opiniowaniu projektów strategii rozwoju województwa oraz tworzeniu rekomendacji rozwiązań i propozycji zmian legislacyjnych.

Z wykształcenia dziennikarka, politolog, absolwentka podyplomowego studium stosunków międzynarodowych i dyplomacji, trener biznesu z zamiłowaniem do psychologii i rozwoju osobistego.  Prywatnie mama dwóch córek.

NAJNOWSZE ARTYKUŁY

- Reklama -Osteopatia Kraków

POLECAMY

lekarz medycyna technologia

Polski rynek ochrony zdrowia na fali wzrostu – EY prognozuje roczny wzrost o 11%...

0
Z analizy firmy EY wynika, że polski rynek świadczenia usług z zakresu opieki zdrowotnej będzie do 2028 roku rósł w tempie - 11 proc. rocznie. Rozwój stymuluje rosnące finansowanie publiczne i prywatne, które jest...